Cum reparam un fard spart?

12:43


Nu trebuie sa pleci un weekend de acasa pentru a avea in geanta un fard sau un blush; pentru o simpla iesire in oras eu imi iau tot timpul o pudra la mine pentru touch ups. 

Desi sunt foarte atenta cu geanta mea, ajunsa acasa am constatat, de cateva ori, ca pudrele mele sunt sparte in multe bucatele mici. Odata spart, un astfel de produs poate incurca mai mult decat sa ajute: ganditi-va la tot dezastrul pe care il face in portfard, gradul de dificultate ridicat de a aplica pudra cu o pensula, nu mai vorbesc despre risipa de produs care se face inevitabil.

Obisnuiam sa arunc produsele cand ajungeau in starea aceasta, insa dupa ce arunci la gunoi cateva pudre jumatate folosite incerci sa gasesti o cale pentru a le salva. 

Inainte de toate, trebuie sa ne pregatim ustensilele. Tinand cont de faptul ca incercam sa reparam un produs pe care, mai tarziu, il vom aplica pe pielea noastra, este important sa ne asiguram de igiena mediului de lucru: o masa curate, unelte curate etc.


Pentru acest proces, avem nevoie de servetele uscate, servetele umede, o pila/ pensula cu capat de silicon, betisoare pentru urechi, alcool izopropilic, unealta cu capat plat.


Ideea principala cu care pornim la drum este sa transformam produsul intr-o pasta, sa o modelam cum vrem noi (de preferat, dupa forma ambalajului) si sa lasam totul 
sa se intareasca.
Dupa ce strang tot produsul intr-un loc, adaug putin cate putin alcool izopropilic si amestec totul pana cand obtin o pasta maleabila. 




In momentul in care consider ca obtinut pasta (mult visata), ma folosesc de un capat drept pentru a apasa pe produs si a ii da o forma. Folosesc aici un capat de ruj pe care il invelesc cu un servetel curat. Nu vreau sa fiu aventuroasa, caut sa indes produsul in recipient in forma pe care o avea initial.



Cam acesta este tot procesul. Tot ce trebuie sa faceti acum este sa lasati produsul la intarit cateva minute, maxim o ora. Alcoolul izopropilic se evapora foarte repede (1-2 minute in cazul spalarii pensulelor), ceea ce inseamna ca fardul vostru ar trebui sa fie gata reparat foarte repede. 




Ati folosit metoda aceasta pana acum sau aveti alte metode?

Denisa


You Might Also Like

0 comentarii

Ma intereseaza parerea ta. Te rog, spune-o printr-un comentariu.