Voi v-ati mancat fructele astazi?

10:13


Stim noi cum e cu fructele, in general. Sunt bune, toata lumea ne indeamna sa le consumam, dupa sezon: vara pepeni, iarna portocale. Toamna si primavara... ei bine, de aceea exista marul tot anul, nu?


Este finalul lunii iulie si am consumat pana acum mai multe fructe si legume decat am consumat... vara trecuta, sa zicem. Un mar in geanta spre facultate, o nectarina in fata serialului preferat, jumatate de pepene in fata laptopului incercand sa scriu aceasta postare sau o piersica la lucru. 2 metri mai incolo apare Denisa rostogolindu-se. Pana mai ieri, alaltaieri cand m-am decis sa fiu o bloggerita draguta si sa ma documentez un pic despre fructe si ce e cu ele. Iata ce am gasit!

✌ Fructele (si legumele) sunt mult mai usor de digerat decat orice alta mancare pe care o consumam. Poate va intrebati de ce: pentru ca, fiind hidratante, bogate in vitamine, corpul nostru foloseste diferite enzime in procesul de digestie. Astfel, daca o portie de cartofi prajiti si doi mici sunt digetare 2 ore, o portie de fructe are nevoie doar de o ora. 

Ne ajuta sa slabim. Ce-i drept, parerile sunt impartite aici: ba ne ajuta, ba nu ne ajuta. Totusi, am gasit un studiu care s-a facut pe 9 barbati. Acestia au fost nevoiti sa se supuna unui regim alimentar timp de 6 luni: 82% din calorii au fost luate din fructe si restul (12%) din nuci. S-a confirmat ipoteza: toti barbatii au pierdut consistent in greutate, cei supraponderali au slabit mai mult decat cei cu o greutate normala. Ce-i drept, esantionul este cam mic (9 persoane), dar eu una cred ca fructele si legumele ma ajuta sa slabesc.

✌ Pe langa hidratarea si energia pe care fructele ne-o dau, sansele sa suferim de diverse boli scad. De exemplu, fructele ne ajuta in prevenirea unei boli de inima in vreme ce legumele sunt bune in cazul cancerului de san.

Nu va culcati pe o ureche, exista si downsides pentru consumul de fructe!

⚠ Tocmai pentru ca sunt destul de light si usor de consumat, o cantitate mare de fructe inseamna si o cantitate mare de zahar care intra incorpul nostru si pe care o vom asimila intr-o perioada mai lunga de timp. Acest lucru atrage dupa sine si diferite anomalii ale corpului nostru. Vom incadra aici si fructele uscate si shake-urile. 

 Va amintiti ce v-am spus mai sus cu enzimele si procesul digestiv? Daca mancam fructe in apropierea unei mese sau poate chiar ca si desert, s-ar putea sa avem o problema. Mancarea gatita (carnea) are nevoie de un timp mai lung de digerare in vreme ce fructele sunt mai rapide. Ce se intampla daca totusi mancam fructe pe langa mancare? Nimic... inafara de faptul ca ele vor fermenta in interiorul nostru pana cand e gata digerata si restul mancarii si ne trezim cu o durere de cap, nevoie la toaleta sau ragaieli. 

⚠ Cel mai bun moment pentru un fruct este dimineata sau undeva intre doua mese. Nu trebuie sa consumam aceste alimente seara, mai ales inainte de somn pentru ca, prin cantitatea de zahar pe care o au, ne ofera energie. Pai si atunci dormim sau jucam basket?

Care sunt concluziile?

Fructele sunt bune. Fructele sunt usor de mancat. Nu consumam multe.
Daca nu consumati zilnic, insa vreti sa le integrati in alimentatia voastra zilnica, cel mai bun lucru pe care il puteti face este sa incepeti cu o portie pe zi pana cand, treptat, ajungeti la 3 portii, cantitatea ideala de consumat. 

Ce inseamna o portie?

O portie de fructe este echivalentul unui mar, o para, doua prune, o banana, o mana de struguri. Vedeti? Nu este foarte mult. 

Deci, fetelor, voi v-ati mancat fructele astazi?

Denisa

You Might Also Like

0 comentarii

Ma intereseaza parerea ta. Te rog, spune-o printr-un comentariu.